Matchfakta

Det var ett laddat VS som stegade ut på Hjulsta BP för att åter ta sig an de obesegrade serieladarna BK Briegel. Minnet efter den minst sagt snöpliga säsonginledningen, där man tappade segern på matchens sista spark, var fortfarande friskt och VS var inställda på att inte låta det hända igen.

Det var även VS som började bäst med bra passningsspel och högt tempo på en plan som äntligen åter igen var någorlunda platt. VS pressade på bra och skapade flera bra chanser medans man även lyckades säkra hemåt. Allt hårt arbete gav i mitten av första halvlek utdelning då Sebastian Palmqvist och Magnus Wreile som sprungit upp mycket fint lyckades ordna fram en hörna. Palmqvist tog själv hand om hörnan och prickade Klas Broman som inte gjorde något misstag och säkert nickade in bollen till 1-0.

VS drabbades tyvärr strax efteråt av en onödig utvisning och ett än mer onödigt rött kort. VS har tidigare straffats för snack och det var även det som resulterade i det röda kortet då en minst sagt förbannad Martin Ellboj tvingades lämna plan. En viss oro och oreda rådde i VS resten av första halvlek, men domaren blåste snart av för vila.

I halvtid fick VS snacka ihop sig och samla laget inför vad som väntades bli en hård andra halvlek. Mycket riktigt höjde Briegel tempot i andra, men VS hade beslutat sig för att främst säkra försvaret och det var en taktik som
skulle visa sig hålla. Försvaret kämpade tappert och Magnus Wreile och Niclas Bolander var som alltid på hugget och stod båda två för flera fina brytningar. Matchens gigant på backplats var dock Sebastian Gryde. Gryde -
som sedvanligt lämnade planen blodig - ägde luftrummet då Briegel gång på gång försökte slå inlägg eller rent allmänt bara tjånga in bollen. Marcus Hartmann var som vanligt stabil i målet och agerade säkert de gånger han ställdes på prov.

Hela laget ska ha en eloge för hur man kämpade på och aldrig gav upp. Man stressade på bra och fick även ett par skapliga chanser framåt men varken Klas Broman eller Daniel Bornholm lyckades överlista Briegels målvakt. Planens två giganter var dock Sebastian Palmqvist och Daniel Berglund som båda gjorde sina bästa matcher för säsongen. De två mittfältsgiganterna slet outröttigt och med sitt uppoffrande spel såg de till att Briegel aldrig kunde ta det lugnt. De hade en hand i så gott som allt VS skapade framåt och var direkt på och stressade när spelet vände.

Ett lyckligt VS kunde andas ut när den färgstarke domaren slutligen blåste av matchen, och man ser nu fram emot en stark andra halva av säsongen där målsättingen naturligtvis är att ta hem seriesegern.