Matchfakta

Västra Sidans första match för säsongen spelades på den soldränkta bollplanen i Hjulsta mot BK Briegel.

VS började, som traditionen bjuder, något svagt där passningspelet inte riktigt ville fungera på gruset. Briegel dominerade spelet, men tack vare VS målvakt Markus Hartmann så blev det inga mål för Briegel i första halvlek. Så småningom blev både passningsspelet och rörligheten i VS spel allt bättre och framåt slutet av första halvleken föll VS första mål. En motståndarförsvarare drällde med bollen vilket Klas Broman inte var sen att utnyttja, Klas spelar in bollen till Peter Castenbäck som kunde stöta bollen i mål. Kort därefter var det dags igen. Sebastian Palmqvist lägger fram bollen till Klas som direktskarvar tillbaka till Sebastian som halvt fri med den utrusande målvakten lyckas träffa målvaktens ben, men bollen går upp i en båge och dyker in precis under ribban. 2-0 till VS, med bud på 3-0 när Daniel Bornholm blir frispelad, men mitt i anfallet blåser domaren av den första halvleken.

Om Briegel, bortsett från slutminuterna, dominerade spelet i första halvlek så kom de att dominera desto mer i den andra halvleken. Briegel stressade bollhållaren och VS tilläts inte bygga upp något spel. Ungefär tio minuter in i halvleken får Briegel utdelning för sin press. Ett hårt, lågt skott som den för övrigt storspelande Markus i målet var tvungen att släppa retur på. Först på returen var en Briegeltå och reduceringen var ett faktum. Slutet av matchen blev en lång kamp för att slå ifrån sig Briegels återkommande anfallsvågor. Det såg ett tag ut att lyckas, men i matchens sista spark så lyckas Briegel styra in ett inlägg i mål till 2-2.

Ett besviket VS ställde upp för att tacka sina motståndare, men med en viss distans till drabbningen så känns ändå en poäng klart godkänt. Hade inte Markus gjort kanonräddning efter kanonräddning och hade inte försvaret stått upp och kämpat som de gjorde så hade vi aldrig ens fått med oss en poäng.