Matchfakta

Oavgjort i Västras premiär

Efter inhämtat 0-2-underläge fick Västra Sidan med sig en välförtjänt poäng från klubbens första match i Korpens division 1 norra. Faktum är att poängen lika gärna kunde ha blivit tre till antalet.
Det var annars FIKS som startade premiärmatchen på Olovslunds BP bäst. Med stress på bollhållaren och stor rörlighet lyckades det röd-blårandiga laget störa Västras intentioner till eget spel, samtidigt som det egna spelet höll ett högt tempo. Följdriktigt föll 1-0 till FIKS tidigt i matchen efter mål på en frispark, vackert placerad i tillförordnade målvakten Mårten Genfors högra hörn. 2-0 kom några minuter senare på en nick från nära håll.

Matchen igenom hade Västra vissa defensiva problem, även om dessa avtog allteftersom matchen led. Ofta tycktes det råda oklarheter om vem som skulle markera vilken motspelare och vem som skulle attackera bollhållaren. Problemen kan troligen härröras till att Västra Sidan spelar med ett för året nytt spelsystem, 3-2-1, där positionerna måhända ännu inte är helt glasklara för spelarna.

Efter 2-0 såg det ut som att FIKS skulle få en bekväm resa till säsongens första trepoängare. Kanske var det tankar av det slaget som smög sig in i FIKS:arnas huvuden och fick dem att slappna av något mer än de egentligen hade utrymme att göra. Hur som haver kom Västra Sidan in i matchen. Man började vinna närkamper och fick fram allt fler passningar till rätt adress. Mot slutet av halvleken kom belöningen, den psykologiskt viktiga 2-1-reduceringen. Beck bröt sig in till höger i FIKS straffområde och hittade Klas Broman vid bortre stolpen, som visade att han är en av seriens farligaste spelare inne i straffområdet.

I andra halvlek var VS väl så bra som FIKS. 2-2-kvitteringen var lika rättvis som vacker. Sebastian Palmqvist fick till ett inlägg in i straffområdet från vänsterkanten, Beck nickskarvade vidare till Klas Broman som mötte med pannan och ånyo visade varför han åtnjuter lagets förtroende som anfallsspets.

Mot slutet av matchen var VS närmast 3-2. Med bara sekunder kvar friställde Sebastian Palmqvist Klas Broman med en lång genomskärare ? men Broman fick bollen för långt ifrån sig och FIKS målvakt kunde hinna ut i tid för att avvärja. Strax därefter ljöd domarens signal för full tid.

Premiärmatchens bestående intryck blir att Västra Sidan har goda möjligheter att hävda sig i serien. Med några matcher i ryggen fungerar troligen defensiven bättre. Anfallsspelet, med tänkta offensiva ytterbackar, har alla möjligheter att lyckas framöver. I kväll var ytterbacken Daniel Berglund den som bäst tog sig fram på kanten, men nog finns det fler i Västra Sidan som ska kunna växa in i rollen. Framtiden är som alltid oviss, men visst finns det anledning att hysa hopp om Västra Sidans utveckling.