Matchfakta

Västra föll mot serieledarna

Luften var laddad och stämningen på topp inför toppmötet mellan Västra Sidan och serieledarna ReUnited. Skulle Västra kunna bringa segermaskinen United på fall, eller skulle man visa sig väga för lätt också i detta returmöte? Det första vann ju ReUnited tämligen komfortabelt med 3-0. Nu hade många på känn att det nog skulle bli lite tuffare att slå VS.

Helt traditionsenligt började Västra matchen tafatt och med lite krampaktigt spel. ReUnited hade ett rätt kraftigt spelövertag inledningsvis, Västra fick jaga boll och koncentera sig på försvar. Man fick inte mycket uträttat i anfallsväg. Efter ca 7-8 minuter spräcktes Västras nolla, 1-0 till lokalkonkurrenterna från Bromma kom på en fast situation. En frispark som slogs strax utanför straffområdet tog i muren och blev liggande mellan muren och Västras målvakt Ellboj. En ReUnited spelare hann fram först till bollen och 1-0 var ett faktum.

Efter målet fortsatte Västra att spela darrigt. Man skapade inte särskilt mycket framåt. Efter att lite mer än halva serien nu har spelats kan vi konstatera att det har gått troll i Västras spel i nästan samtliga av de första halvlekarna. Förhoppningsvis är förbannelsen bruten till dess att hösten kommer. Nu kunde ReUnited göra både 2-0 på hörna och 3-0 innan Västra äntligen började vakna. En 3-1-reducering hann man med innan halvleken var slut. Calle i ReUnitedmålet tvingades vittja nätet efter att Jesper Uddström låtit sin mäktiga högerfot tala.

Dessvärre blev det inga fler mål denna afton. Den andra halvleken var jämnare än den första, båda lagen radade upp rikligt med målchanser. Västras farligaste målchans kom efter en vacker språngnick av Johan Hammarberg. Helt perfekt gick Johan upp i luftrummet och mötte med pannan en vacker lyra ivägskickad från mittfältet. Oturligt nog tog bollen klockrent i ribban, annars skulle vi nog utnämnt den kraftfulla nicken till vårsäsongens snyggaste mål. Hammarberg hade en giftig målchans till mot slutet, men fick ingen träff på bollen när han gavs chansen till höger i ReUniteds straffområde.

Matchen slutade alltså 3-1 till ReUnited, vilket trots allt var ganska rättvist. ReUnited är tvivelsutan seriens bästa lag och man spelar alltid ett snabbt och vägvinnande passningsspel. Hade fru Fortuna stått på Västras sida ikväll kunde dock matchen slutat oavgjort, målchanser saknades som sagt inte.

Nu får Västras lirare ta en lång sommarvila innan höstspurten inleds i mitten av augusti. Siktet är inställt på att ta andraplatsen efter ReUnited, ett mål som inte ter sig ouppnåeligt. Extra viktiga blir matcherna mot topplagen Hisus 1 och Profax Rovers. Med segrar mot dessa är chansen stor att Västra slår ReUnited följe i marschen uppåt i seriesystemet.

Åkeshov lilla planen kl:20:15 onsdag den 21 juni 2000
Västra Sidan - Re-United 1-3