Matchfakta

Äntligen! En riktig kämpainsats gav ikväll Västra Sidan en efterlängtad seger med 3-2 mot Ingrams Hjältar. VS imponerade i hällregnet genom att man - trots ett 2-0 underläge i paus - aldrig slutade att kämpa och spela sitt fina kortpassningsspel. Stor matchhjälte blev Sebastian Gryde, som med bara en halv minut kvar på matchuret kunde nicka in segermålet på en hörna inslagen från höger. Stort jubel utbröt bland de överlyckliga och genomdränkta kamraterna i Västra, ett jubel som blev ännu större då slutsignalen ljöd strax efter att Ingrams åter satt bollen i spel.

- Underbart att få avgöra, sade en glad Gryde när vi fick tillfälle att prata med honom direkt efter matchen.
- Jag kände faktiskt på mig att bollen skulle komma mot mig. Nu jäklar ska den in, var min enda tanke, otroligt skönt att få sätta dit den!

Gryde gjorde en utomordentlig bra match från början till slut, han såg väldigt stabil ut på sin mittbacksplats. Ikväll fick vi dessutom äntligen bevittna Leif Johanssons debut i den vinröda tröjan. Han gjorde ett mycket gott dagsverke och stod till på köpet för ett vackert mål. Med ett hårt skott upp i krysset såg "Leffe" till att Västra Sidan fick kontakt med Ingrams tidigt i andra halvlek. Motståndarna ville ha målet bortdömt då de tyckte att Wreile i situationen innan varit allt för brysk i en närkamp, böner som dock inte hörsammades av domaren.

- Äh, det var axel mot axel - inget snack om det, är Wreiles kommentar då vi frågar honom om situationen.

Efter reduceringen tog Västra över spelet totalt. Ingrams ägnade sig i andra halvlek mest åt att slå långbollar och försöka få klockan att gå, något som alltså straffade sig till slut. Kvitteringen slog Västras notoriske måltjuv, Sebastian Palmqvist, in på halvvolley från en position till höger strax utanför straffområdet. Bollen tog i den närmsta stolpen och studsade i en oändligt lång sekund längs med mållinjen, innan den äntligen letade sig över på rätt sida av det vita strecket.

Efter kvitteringen fortsatte Västra att trycka på för att få in en segerboll. Killarna lät inte en sekund gå till spillo, de hämtade precis alla bollar som flög ur spel - allt för att hinna med ett avgörande innan domaren blåst av. Slutligen kom också belöningen, levererad av Gryde, i form av en vacker nick som Ingrams målvakt var chanslös på.

Noterbart är att VS ikväll spelade med en ny uppställning. Man prövade på att lira 3-1-2, med Sebastian Palmqvist som det kreativa navet på mittfältet. Ute på kanterna fyllde ytterbackarna på när Västra anföll. På mittbacksplatsen var som sagt Sebastian Gryde mycket stabil. Även Berglöf var säker då han ibland fick hoppa in i mitten av backlinjen.

Nu hoppas vi att det här var vändningen för Västra Sidan och att man nu börjar vinna fler av de här jämna fighterna. Efter den makalösa vändningen i kvällens match lär i alla fall inte spelarna i Västra ha några problem med att somna ikväll. Samtliga kan ha gott samvete efter att ha kämpat hårt och betvingat Ingrams Hjältar.

Åkeshov lilla planen kl:19:30 onsdag den 24 maj 2000
Ingrams Hjältar - Västra Sidan 2-3