Matchfakta

Tung förlust för Västra Sidan

I förra omgångens 3-2 seger mot Hisus hade Västra Sidan verkligen marginalerna på sin sida. I kväll fick man det tvivelaktiga nöjet att uppleva den raka motsatsen, plötsligt var nämligen all tur som bortblåst. Trots att man spelade bättre än mot Hisus fick man nu inkassera sin andra förlust på lika många bortamatcher. Disco Sthlm United kom till derbyt med noll poäng och en miserabel seriestart i bagaget. Den poängmässigt klena inledningen känns dock lite missvisande sett till lagets kapacitet, så dåliga som tabelläget vill påstå är man inte. Det blev VS smärtsamt medvetna om ikväll.

Spelet var jämnt och böljade fram och tillbaka den första kvarten. Det bjöds faktiskt på ganska underhållande fotboll med tanke på hur erbarmligt dåligt underlaget är på Bellevues fotbollsplan. Gruset är allt annat än jämnt och de skarpt kritade linjerna lyser med sin frånvaro. Strax före halvtidspaus kunde Disco ta ledningen efter en sedvanlig markeringsmiss av VS, 1-0. Ska man vara kritisk så måste man säga att hela Västra Sidans lag är alldeles för passivt och snällt i försvarsarbetet. Man måste våga gå på med större kraft i närkamperna för att få bort bollen och undvika billiga baklängesmål.

I pausen var spelarna ändå vid gott humör, att vända 0-1 underläget kändes absolut inte som en omöjlig uppgift. Därför kom Discos 2-0 mål tidigt i andra halvlek som ett kollektivt slag i magen på killarna från Västerort. En på chans inspelad boll från högerkanten nådde en i straffområdet obevakad Discospelare som med en vacker halvvolley tvingade Martin Ellboj att åter vittja nätmaskorna. Efter det målet tryckte VS på i frenesi för att komma i kapp. Ganska snart kom också en reducering, Magnus Wreile pangade efter vackert väggspel med Sebastian Palmqvist in 1-2 från en position strax innanför straffområdeslinjen. "Alltid kul att få in en boll, men förlusten lägger så klart band på den känslan. Jag tycker nog att vi var värda minst en poäng ikväll, alla kämpade på bra". Det var en deppig Wreiles kommentar direkt efter matchens slut. Västra Sidan kom nämligen aldrig närmare än 1-2 trots konstant press de sista tio minuterna. Närmast kom Johan Hammarberg, som med fem minuter kvar hade ett skott i stolpen, och Johan Lindberg som i samma veva hade en farlig nick på mål. Disco Sthlm United försvarade sig dock med näbbar och klor och lyckades hela tiden stoppa Västra från att göra fler mål, mycket tack vare en strong insats från en skärpt målvakt.

Distinkt skärpa var dessvärre något som fattades i Västras avslut ikväll, framförallt Wreile och Palmqvist brände några bra lägen var. Trots allt är det här ingen match VS lirare ska gräva ned sig för. Samtliga spelare gjorde sitt bästa och med lite flyt hade man fått med sig en poäng hem. Nu är det bara att försöka glömma den här förlusten och rikta in sig på nästa match. Förhoppningsvis är man då förstärkta av mittfältaren Michel Jikander och den storvuxne backen Mattias Johansson. Har vi tur får vi också se en efterlängtad debut från Leif Johansson, Leffe är lårskadad men rapporteras vara på väg tillbaka.

Slutligen vill Nyheterna ge en eloge till domaren som höll en jämn och bra nivå matchen igenom.

Åkeshov lilla planen kl:20:15 onsdag den 10 maj 2000
Disco Sthlm Utd - Västra Sidan 2-1