Matchfakta

Till tredje omgångens match mot Hisus kom Västra Sidan med 12 spelberedda killar, vilket är en mer än vad som är tillåtet enligt Korpenreglerna. Förvirring uppstod i laget, en förvirring som dessvärre mynnade ut i att backen Mattias Johansson fick se kvällens drabbning från läktarplats.

Själva matchen började VS synnerligen tveksamt. Lirarna var alldeles för försiktiga i närkamperna mot ett tungt, fysiskt spelande Hisus. Helt logiskt tog därför Hisus ledningen i ett tidigt skede, med ett skott som överrumplade Johannes Jörbrand i Västras mål. Efter bakslaget tog sig killarna från Västerort i kragen och började jaga boll med högre intensitet. Efter 7-8 minuter lyckades Sebastian Palmqvist friställa Magnus Wreile med en fin genomskärare, en boll som Wreile via stolpen kunde slå in i mål. 1-1 och Västra var med i matchen igen.

Ett fåtal minuter senare skallade Johan Hammarberg och en Hisus-spelare ihop på ett otäckt sätt - ansikte mot ansikte i princip. För Hisus-spelaren var matchen över, med ett befarat brutet näsben tvingades han att omgående uppsöka sjukhus. Johan tvingades gå av planen för gott efter känningar av illamående och yrsel. Resultatet 1-1 stod sig till domarens överdrivet långa halvtidsignal ljöd över Bellevues bollplan.

Inför andra halvlek hoppades VS kunna dominera spelet, då Hisus efter skadan bara hade sex spelare kvar på planen. Trots det numerära övertaget fick dock aldrig Västra något riktigt grepp om spelet. Matchen var hafsig och fylld av individuella misstag, av detta blev stämningen på plan lidande. Spelet var stundtals mycket fult från båda håll, kanske blundade domaren lite väl ofta för situationer som i normala fall resulterar i frispark.

I mitten av andra halvlek kom en av matchens få artistiska höjdpunkter. Med en vacker tunnel på en Hisusback spelade Niclas Bolander fram Daniel Bornholm, som lugnt och behärskat fintade ned målvakten, rundade denne och rullade in 2-1. Bornholms andra mål för säsongen och ett vackert sådant. Den snöpliga kvitteringen lät dock inte vänta på sig. Efter en av otaliga markeringsmissar i Västras försvar kunde en Hisusforward dundra in lädret bakom Martin Ellboj. Ellboj vaktade, enligt en tidigare överenskommelse, målet i andra halvlek och gjorde det mycket förtjänstfullt.

Till slut stod ändå Västra Sidan som segrare, tack vare ett frisparksmål av Sebastian "Der Bomber" Palmqvist. Skottet Sebbe fick på såg väl inte helt otagbart ut, men lyckligtvis letade sig bollen i alla fall in i nätmaskorna bakom Hisus keeper. Slutminuterna blev onödigt nervösa och darriga, orutinen i VS unga spelartrupp lyser stundtals igenom på ett oroväckande sätt. Men har man så stora fighterhjärtan som killarna i VS besitter så kan det som ikväll gå vägen i alla fall. Med fortsatt hård träning - alltid en gång i veckan - så kan Västra Sidan komma att tillhöra seriens topplag i år.

Åkeshov lilla planen kl:20:15 onsdag den 03 maj 2000
Västra Sidan - Hisus 1 3-2