Matchfakta

Västra Sidan tog säsongens första trepoängare

Matchen mot Team Steam såg nästan avgjord ut på förhand när Västras brandgula moståndare inte kunde mönstra fullt lag till avspark. Med bara sex man skulle man försöka stå emot Västra Sidans tio man starka lag. Som väntat var det också Västra Sidan som tog kommandot från start. Västra såg hungrigare och piggare ut och fick tidigt i gång ett kortpassningsspel som man bara kunde drömma om för en vecka sedan. Rädslan för att sätta hårt mot hårt tycktes också mindre nu varför Västra inledningsvis vann de flesta närkamperna.

Med ett markant spelövertag lät inte 1-0
vänta länge på sig. Från tre-fyra meters håll fick Christian Gustavsson, på en framspelning av Peter Castenbäck, i väg ett skott som smet in vid målvaktens vänstra stolpe. Redan några minuter efter ledningsmålet ökade VS på till 2-0. Vänsterbacken Magnus Wreile ruschade fram med bollen ute flanken, drog inåt banan i höjd med straffområdet och fick fram bollen till Castenbäck. Castenbäck förlängde bollen vidare mot bortre stolpen och serverade Leif Johansson ett ypperligt målläge. Borne målskytten "Leffe" gjorde som oftast inget misstag utan kunde säkert sätta 2-0 från nära håll.

Resten av halvleken stannade taktpinnen i Västras ägo. De få anfall Team Steam fick till kan inte ens med lite god vilja kallas målchanser. I stället hade Västra bud på både 3-0 och 4-0 men fick nöja sig med en tvåmålsledning i paus.

Till andra halvlek hade Team Steam fått förstärkning och hade nu till och med en avbytare. Spelet jämnades ut men utan att VS tappade kontrollen. Försvarsarbetet var stabilt matchen igenom och provisoriske målvakten Daniel Berglund sattes inte heller under den andra halvleken på några svårare prov.

Kanske kan det med VS-mått mätt disciplinerade försvarsspelet få gamle stormålvakten Mattias Johansson att vilja plocka fram målvaktshandskarna igen. Johansson, som i sällskap av bland andra den från fotboll vilande anfallaren Johan Hammarberg sågs njuta av matchen från åskådarplats, hade ingen kommentar till huruvida han är aktuell för en comeback eller inte.

Västra Sidan unnade sig att bränna ytterligare ett par tre tillfällen att avgöra innan Sebastian Palmqvist mot slutet kunde göra 3-0. Nyttiga backförvärvet Andreas "Beckscum/Becka" Johansson vann en kamp om bollen på högerkant på motståndarnas planhalva och jobbade fram bollen till Palmqvist. "Sebbe" tog några snabba kliv in i banan innan han med ett distinkt markskott placerade bollen precis invid målvaktens bortre stolpe.

Kvällens seger var komfortabel men kanske inte någon riktig värdemätare på var årets upplaga av Västra Sidan står. Team Steam ser ut att bli ett lag för tabellens nedre regioner medan VS siktar på att slåss i det övre skiktet. Med tanke på de goda nyförvärv klubben har gjort ska det inte heller vara någon omöjlighet att bli ett topplag i år. Till detta skall tilläggas att förra årets succévärvning Johan Ståhl ännu inte har gjort säsongspremiär. Med Ståhl tillbaka i försvaret kanske "Becka" Johanssons spelkvaliteter kan frigöras för mer offensiva uppgifter. Naturligtvis hör även kämpen Daniel Berglund hemma på mittfältet snarare än i målet. Västra har mer att ge och blir garanterat farliga framöver.