Matchfakta

Förlust i premiären

Hjulsta. Dags för premiär för fotbollsgänget från de västra förorterna. Den här säsongen i division 4 och på ny spelplan. Numera spelas matcherna på Hjulsta bollplan. Matchen mot City Social Club visade sig bli en jämn tillställning.

Det började bra för Västra som direkt tog kommandot med ett snabbt och enkelt spel. Då känslan inte infunnit sig riktigt än så förekom en del felpass. Försvarsmässigt så fungerade det oerhört stabilt. Här visade Västra sig från sin bästa sida direkt från avspark. Distinkt och säkert agerande i försvaret som roterade mellan Niclas Bolander, Andreas Johansson och Magnus Wreile.
En bit in i den första halvleken drar Peter Castenbäck upp ett anfall på vänsterkanten. Med ett par snabba dragningar förpassar han bollen in centralt vid straffområdeslinjen till en välplacerad Wreile som direkt skarvar bollen snyggt vidare mellan två försvarare fram till Sebastian Palmqvist som ur dålig vinkel lägger in bollen vid bortre stolpen. 1-0 till VS.

Västra kontrollerade matchen i det här läget utan att riktigt skapa de där riktigt vassa målchanserna. City Social Club fick framförallt ägna sig åt att kontra och i slutet av första halvlek så gjorde de det med bravur. Ett väl avvägt inlägg möttes upp av en vacker nick, helt otagbart för burväktare Martin Ellboj. Därmed kunde domaren dra ett streck för bortalaget i sitt anteckningsblock och kort därefter blåsa för halvtidsvila.

Den andra halvleken började med en riktig kalldusch i form av ett ledningsmål för City Social Club. Samma lirare som vid det första målet fick till en perfekt lobb över Ellboj och resulterade i 2-1 till våra motståndare. Efter detta intog City en defensiv uppställning med merparten av spelarna i sitt eget straffområde. Västra satsade på en taktik bestående av långbollar mot vår ensamma anfallare. Det visade sig inte vara någon alltför lyckad idé. Dels tack vare dennes hårda uppvaktning och dels för att Västra Sidan inte är ett lag som gjort sig kända för sitt spel i luftrummet. Då vi insåg att detta inte fungerade så började vi satsa på att skjuta mer utifrån. Både Daniel Bornholm och Daniel Berglund hade vassa chanser där bollen flög tätt utanför. I slutminuterna sköt Palmqvist ett skott som styrdes av försvarsspelare i stolpen. Citys defensiva taktik visade sig vara lyckad då inga fler mål producerades. Domaren blåste full tid och ett besviket Västra ställde upp för att tacka våra motståndare för en välspelad match.

Matchen slutar 2-1 till City Social Club, men Västra spelade bra och stundtals spelade laget ut City. Anfall kom i våg efter våg fast det var ofta den avgörande passningen som vi hade svårt att behärska såhär tidigt på säsongen. Men det kommer och när vi spelat ihop vår, för säsongen, oerhört starka trupp så kommer resultaten gå vår väg.